Pentti "mehtäpena" Pulkkinen Kannonpäästä katsottuna

Onpa minulla ongelmia

Otsan rypistys Ongemia näkyy meillä ihmisillä riittävän . Vanhetessakaan ne eivät tunnu loppuvan tokko edes vähenevät. En nyt avaudu tässä mistään suuren luokan megaongelmista vaan  vähän pienemmistä jokapäiväisistä, tai aika-ajoin toistuvista harmeista, jotka riittävät ärsyynnyttämään, joskaan ei ihan kokonaan suistamaan elämää raiteiltaan.

 

Ensimmäinen ongelma saattaa  olla monelle miespuoliselle poikapoloiselle hyvinkin tuttu. Tähän sanoisinko yleismaailmalliseen ongelmaan olen kuitenkin juuri keksinyt hyvän ratkaisun ja kerron myöhemmin kuinka hyvin tuo ratkaisu on poistanut harmia elämästäni.

Tämä on tietenkin ns. "parittoman sukan syndrooma"   Kun taas tänään kävi niin että vasta viidennelletoista sukalle jonka kaivoin sukkakorista löytyi oikean näköinen pari. Tänään päätin että tästä on tultava loppu. Valitsin korista kaikkein neutraalimman,keskiharmaan, ilman mitään ruutuja tai raitoja olevan sukan jonka teippasin vaatekomeron oveen. Tästä lähtien kun lähden halpahalliin sukkaostoille otan tämän mallin mukaan ja ostan pari nivaskaa juuri tuon mallin mukaisia sukkia. Tästä tulkoon minulle vakkintunut tapa ja käytäntö loppuelämäksi.

Minua ei tippaakaan häiritse jos tuo sukka ei nyt ihan joka asusteen kanssa jonkunmielestä sovi yhteen. Olkoot he vapaasti tätä mieltä. Sitäpaitsi minun housut kun  tuppaavat aina senverran lököttämään, että eipä sieltä pajon vilahtele olipa minkälaiset sukat tahansa. Tässä mielessä kylläkäkin voisin ihan hyvin käyttää vaikka parittomiakin sukkia. Ongelma on siis ratkaistu.

Ongelma no;2 on nyt juuri hyvin ajankohtainen ja siihen en ole vielä keksinyt pätevää ratkaisua. Nyt kun on tulossa hyvä marjavuosi ja jopa lakkoja lainehtii suot keltaisenaan. Kun aloin tarkastella pakasterasia varastoa, jouduin toteamaan että valikoima on täysin luistanut pois hallinnasta. Sorrun vähättelyyn jos sanon että niitä oli kolmessa alalaatikossa senkin seitsemää sorttia. Puolen tunnin uurastuksen jälkeenkään minulla ei vielä ollut kun pari-kolme rasiaa johon olin löytänyt oikean kannen. Tilanne marjojen pakastuksen suhteen tuntuu haastavalta niinkuin on muodikasta sanoa. Olisiko kellään tähän jotakin kokemusperäistä ohjetta antaa. Kaipaan vertaistukea.

Mutta eteenpäin mennään kun  mummo lumessa ongelmista huolimatta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Pentti,

Minä kyllä tiedän,miltä sinusta tuntuu.Ajatukseni ovat kanssasi.( riittääkö tämä vertaistueksi )? Voin tosin puhua vain ja ainoastaan tuosta sukkapuolesta.Käytän siis sukkia vain silloin,kun se on pakko.
Näyttää siltä,että olen vanhentunut melko aikaisin,eli jo noin neljäkymmentävuotta sitten,Senverran olen ongelmastani kärsinyt.Pakastekotelo-ongelmaa ei ole ollut,koska joissain asioissa olen rationaalinen ja tässä tapauksessa pakastan vai kertakäyttöiseen pussiin.
Nykyinen nuorisomuoti näyttää käsittääkseni suosivan eriparisia kenkiä.
Me eläkepapat voimme siis lienee tehdä käytännön ongelmasta muotia ja suositella eriparisukkia kaikille yli kuuskymppisille.

Veljellisesti
Hanski :)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

On nuo sukka- ja rasia-ongelmat tuttuja naispuolellekin, Varsinkin kun on kasvatettu pula-ajan tapoihin, ettei mitään käyttökelpoista raskis heittää pois.
Sukkaongelman olen ratkaissut suunnilleen samalla tavalla; kun löysin edulliset kohtuullisen laadukkaat yleissukat ostin kerralla samanlaisia ison kasan. Yleensä kauppojen nipuissa myytävät sukat ovat harmillisesti eri värisiä. Sitä eriparimuotia olen vuosia käyttänyt, esim. toisessa jalassa keltainen sukka toisessa kretuliini, jos vaan ovat laadultaan jotakuinkin samanlaisia.
Se kansien löytäminen kierrätysrasiaan on iänikuinen riesa. Olen yrittänyt ratkaista ongelman niputtamalla samanlaiset rasiat yhteen niihin kuuluvien kansien kanssa. Mutta kun niitä hyviä pakkauksia tuppaa kertymään kaapit täyteen.
Kuitenkin itsekerätyt marjat ovat sen vertaa arvokkaita, että jos haluaa rasioihin pakastaa suosittelen kerralla kaivamaan kaikki kippovarastot ja heittämään menemään kannettomat ja ostamaan tarvittavan määrän uusia.
Kun ei kaikki ole eri sorttia niitä on sitten helpompi pitää järjestyksessä ensi vuoden marjojakin odottamaan.
Toivotan antoisia marja- ja sieniretkiä !

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Jos sukkia ostaa pari viiden parin pakkausta, on se viimeinen vain 1/20-osa ja todennäköisesti niin kulunut, että hukkaprosentti on korkeintaan muutaman luokkaa. Jos ei riitä, niin isompi erä kerralla. Ei niitä ihan samanlaisia seuraavalla kerralla kuitenkaan löydy. Sata paria kerralla on suurin määrä, josta olen kuullut kerrottavan.

Marjojen kuivausta en ole kokeillut, mutta sienille se sopii hyvin. Kun vielä jauhaa, ei tarvitse liottaa ja menee edelleen pienempään kokoon. Kuivaaminen on edullisin ja eniten käytetty säilöntätapa. Astioiksi sopivat esimerkiksi käytetyt lasiset säilykepurkit. Meillä on lähes 10 kg sienijauhetta. Syksyllä inventaarin ja laskutoimituksen mukaan vastasi 675 l tuoretta, mutta on niitä talven mittaan verotettu. Suppiksissa menossa vuoden 2008 satoa. Jäänyt vahingossa niinkin vanhaa.

En tiedä, mikä on pakastinten laskettu keskimääräinen käyttöikä, mutta joskus ne menevät kuitenkin rikki. Taitaa tyypillisesti tiivisteet mennä ja sitten pumppu vain käy ja käy, mutta ei tee kylmää. Toinen vaihtoehto on pitkä sähkökatko, joka on siitä mukavampi, että sen ainakin huomaa. Meillä meni edellistalvena autotallissa oleva pakastin rikki ja sisältö roskiin, kun rikkoontumista ei heti huomattu.